Your Trusted 24 Hours Businext Service Provider !

Sporten op kantoor

Sporten op kantoor

Sporten op kantoor.

Met deze 4 tips zorg je ervoor dat je veel fitter op het kantoor verschijnt.

Meer bewegen op kantoor.

Zit je 6 of 7 uur per dag en wil je dit verminderen? Zorg dan voor zoveel mogelijk beweegmomenten. Loop naar een collega toe om een vraag te stellen, haal wat vaker thee of water, neem de trap in plaats van de lift en maak hier een routine van. Maak een workout op je eigen stoel door bijvoorbeeld de triceps of je benen te trainen of span af en toe je lichaam aan.Steeds meer werkgevers zien het belang van krachttraining onder werktijd. Neem contact op met de bootcamper voor een vrijblijvende offerte voor bedrijfsbootcamp of bedrijfsfitness.

Wat is de juiste zithouding?

Veel blessures en pijnklachten ontstaan door een slecht zitpatroon. Wissel daarom de posities zoveel mogelijk af en let op je houding. Ga rechtop zitten en zorg ervoor dat je je rug tegen de rugleuning plaatst. “De beste beweging is de volgende beweging’’ Wissel om de 30 minuten af met zitten en ga 2 minuten bewegen om je lichaam genoeg bewegingsvariatie te geven. Kijk hoe ver je je computer en muis hebt neergezet. Dit heeft impact op schouders en polsen.

Yoga

Eén van de bekende voordelen van Yoga is, dat je lenigheid wordt verbeterd. Je lichaam wordt een stuk flexibeler. Door regelmatig je lichaam te stretchen worden je spieren soepeler.Je lichaam wordt hierdoor bewegelijker en vitaler. De kans op blessures wordt daardoor veel kleiner. Tevens verbetert je lichaamshouding. Door onze manier van leven hebben we een slechte lichaamshouding. We zitten bijvoorbeeld vaak ingezakt in een stoel. Door yoga word je je veel bewuster van je houding. .

Squat challenge

In de Aziatische landen gaan ze veel vaker laag door de benen om iets van de grond te pakken en ze zitten ook vaak in een squatpositie op het moment dat ze gaan werken of gaan eten. Er zijn daar dan ook een stuk minder heupklachten doordat de mensen veel meer bewegen. In Europa zitten we veel meer op kantoor en bewegen we veel minder. 1x per dag laag in de squathouding zitten op het moment dat je ergens op moet wachten zorgt ervoor dat je minder heup en rug klachten krijgt. Je kunt dit natuurlijk ook op een ander moment doen. Kijk wanneer het past in jouw dag.