Bedrijfsbootcamp voor fit personeel.

Bootcamp uitgeest

Deel dit bericht

Bedrijfsbootcamp voor fit personeel.

Bedrijfsbootcamp voor fit personeel en een gezonde teamspirit

Kees Aardenburg verzorgt bedrijfsbootcamps. Met zijn bootcamper rijdt hij naar bedrijven, waar hij op locatie bootcamplessen verzorgt. Het resultaat: fit personeel en een gezonde teamspirit.

Waarom bedrijfsbootcamp?

Uit onderzoek van TNO samen met NOC*NSF is gebleken medewerkers die sporten een lager ziekteverzuim hebben dan niet sportende medewerkers. Bovendien stimuleert het de arbeidsproductiviteit. Meer bewegen zorgt niet alleen voor fit personeel, door samen te sporten wordt ook de teamspirit versterkt. Het voordeel van bedrijfsbootcamp is dat je in een relatief korte trainingssessie al je spiergroepen kunt trainen.

Sporten onder werktijd, is dat niet te kostbaar?.

Het advies van de Nederlandse Norm Gezond Bewegen is dat een volwassene gemiddeld 30 uur per dag middelzwaar lichamelijk actief zijn. Met name de mensen met een zittend beroep die ook nog eens lange dagen maken en met de auto naar het werk gaan, halen dit advies vaak niet. Volgens de cijfers van het onderzoek van TNO met NOC*NSF gaat door meer bewegen het ziekteverzuim gemiddeld van 9% naar 2%, tel uit je winst.
Om het sporten zo efficiënt mogelijk te maken, komt Kees met zijn Bootcamper naar de bedrijven toe en geeft hij op locatie zijn trainingen.

´Nederland kan op jaarbasis een bedrag van € 240 tot € 380 miljoen besparen, alleen al op verzuimkosten.” bron: Arboportaal

Sportief plan

Niet iedereen is even sportief en soms hebben mensen last van lichamelijke klachten. Bedrijfsbootcamp begint daarom altijd met een uitgebreide intake van de deelnemers. Hierbij is ruimte voor persoonlijke wensen, eventuele blessures, een maatwerk trainingsschema en eventueel voedingsadvies.

Sporten verbindt

Behalve het gezondheidselement, is sporten gewoon leuk. Ja soms moet je even over een drempel, maar daar helpt Kees de deelnemers bij. Zijn enthousiasme werkt aanstekelijk en plezier staat voorop bij zijn bootcamplessen. Soms train je als individu, soms als team, maar vrijwel altijd ben je met een groepje van maximaal 15 personen samen aan je conditie en gezondheid aan het werken. Dat is naast samen lachen, soms ook samen afzien, maar door elkaar op te peppen en aan te moedigen, krijgt het sporten ook een verbindende factor.

De voordelen van regelmatig bewegen op een rijtje:

– het brengt het ziekteverzuim omlaag,
– het vermindert het risico op onder andere beroertes, hart- en vaatziekten, diabetes type 2, darmkanker en hoge bloeddruk,
– voldoende beweging helpt het lichaamsgewicht op peil te houden,
– bewegen is goed voor botten, spieren en gewrichten,
– bewegen levert een belangrijke bijdrage aan de mentale gezondheid.

Bekijk onze andere berichten

Hyrox castricum

Hyrox lessen in castricum.

Welkom bij de Hyrox lessen in Castricum, waar avontuur, uitdaging en gemeenschap samenkomen voor een onvergetelijke fitnesservaring! Onze Hyrox lessen zijn ontworpen voor mensen van

Hyrox uitgeest

Hyrox training in uitgeest

Stap binnen bij Bootcamper, de ultieme bestemming voor Hyrox-training in Uitgeest! Als de toonaangevende Hyrox-gym in de regio bieden wij een unieke en stimulerende omgeving