Deel dit bericht

Sporten op kantoor

Sporten op kantoor.

Met deze 4 tips zorg je ervoor dat je veel fitter op het kantoor verschijnt.

Meer bewegen op kantoor.

Zit je 6 of 7 uur per dag en wil je dit verminderen? Zorg dan voor zoveel mogelijk beweegmomenten. Loop naar een collega toe om een vraag te stellen, haal wat vaker thee of water, neem de trap in plaats van de lift en maak hier een routine van. Maak een workout op je eigen stoel door bijvoorbeeld de triceps of je benen te trainen of span af en toe je lichaam aan.Steeds meer werkgevers zien het belang van krachttraining onder werktijd. Neem contact op met de bootcamper voor een vrijblijvende offerte voor bedrijfsbootcamp of bedrijfsfitness.

Wat is de juiste zithouding?

Veel blessures en pijnklachten ontstaan door een slecht zitpatroon. Wissel daarom de posities zoveel mogelijk af en let op je houding. Ga rechtop zitten en zorg ervoor dat je je rug tegen de rugleuning plaatst. “De beste beweging is de volgende beweging’’ Wissel om de 30 minuten af met zitten en ga 2 minuten bewegen om je lichaam genoeg bewegingsvariatie te geven. Kijk hoe ver je je computer en muis hebt neergezet. Dit heeft impact op schouders en polsen.

Tabata training

Wat is? Tabata training.

Is een high intensity training met interval tijdens deze tabata willen we alle spieren mee pakken. Het doel van een tabata is de hartslag te verhogen en het lichaam te verstoren zodat je verder kunt afvallen. Echter vinden we het belangrijk dat ook lenigheid en kracht wordt getraind. Daarom zullen de tabata’s een mix worden van verschillende bewegingen om het lichaam in balans te krijgen.

Squat challenge

In de Aziatische landen gaan ze veel vaker laag door de benen om iets van de grond te pakken en ze zitten ook vaak in een squatpositie op het moment dat ze gaan werken of gaan eten. Er zijn daar dan ook een stuk minder heupklachten doordat de mensen veel meer bewegen. In Europa zitten we veel meer op kantoor en bewegen we veel minder. 1x per dag laag in de squathouding zitten op het moment dat je ergens op moet wachten zorgt ervoor dat je minder heup en rug klachten krijgt. Je kunt dit natuurlijk ook op een ander moment doen. Kijk wanneer het past in jouw dag.

Bekijk onze andere berichten

Hyrox castricum

Hyrox lessen in castricum.

Welkom bij de Hyrox lessen in Castricum, waar avontuur, uitdaging en gemeenschap samenkomen voor een onvergetelijke fitnesservaring! Onze Hyrox lessen zijn ontworpen voor mensen van

Hyrox uitgeest

Hyrox training in uitgeest

Stap binnen bij Bootcamper, de ultieme bestemming voor Hyrox-training in Uitgeest! Als de toonaangevende Hyrox-gym in de regio bieden wij een unieke en stimulerende omgeving