Deel dit bericht

HOEVEEL UUR SLAAP JE?

Slaap is het beste medicijn wat de natuur ons te bieden heeft.
Tijdens het slapen worden er namelijk essentiële stoffen aangemaakt zoals het groeihormoon en testosteron. Deze heb je nodig om gedurende dag beter te presteren. Een nachtrust van gemiddeld acht uur wordt aangeraden om je daaraan te houden. Ga je ‘s avonds stappen en slaap je niet, dan maak je deze belangrijke stoffen niet aan. Plus dat je lever door de alcohol ook nog eens beschadigd wordt.

Een veel voorkomend probleem is dat mensen tussen 01:00 uur en 03:00 uur wakker worden. TIP van Mental fitness: supplementeer/eet meer antioxidanten dit is namelijk goed voor de Lever. Je kunt het testen door 1 tot 6 tabletten vitamine C per dag te gebruiken en ook het gebruik van matcha thee kan goed helpen.

In de ochtend word je wakker gemaakt door het hormoon cortisol. Ook wel het stress hormoon genoemd. Word je moeilijk wakker, dan kan het zijn dat je hormonaal gezien een probleem hebt.

HEB JE PROBLEMEN MET WAKKER WORDEN IN DE OCHTEND?
Je hormonale balans is verstoord. Zorg ervoor dat je meer krachttraining gaat doen (Zware kracht training).
Eet niet te veel suiker voordat je naar bed toe gaat.
Ga wanneer je opstaat meteen je bed uit! Anders wordt het stress hormoon Cortisol te hoog. TIP ga koud douchen dit bevordert direct je energieniveau.
Doe je wat je leuk vindt? Heb je geen zin in de dag? Dan is het belangrijk om het roer om te gooien. Love what you do en do what you love.
Tip van Mental fitness (luister dan naar deze podcast) Michael Pilarczyk
https://www.michaelpilarczyk.com/mindset-podcast/

Wat doen bekende BN’ers of Top Sporters?
Bekende zakenmensen of sporters hebben allemaal een ochtendritueel.
Wat opvalt is dat ze de ochtend vroeg starten om de dag te winnen.

Jocko Willink bekend militair en leiderschapstrainer begint de avond van tevoren met zijn kleding klaar leggen. Zodat hij voorbereid de dag begint.
Tim Ferriss start de dag met mediteren 20-30 min en belangrijk hij drinkt GEEN KOFFIE.

Met koffie kom je in de ochtend namelijk in een negatieve zuurbalans. Het is van groot belang om je zuurgraad optimaal te houden door veel WATER te drinken in de ochtend. Teveel cafeïne kan het slapen ‘s avonds ook beïnvloeden.

TIPS voor het SLAPEN.

1. Magnesium gebruik kan het slapen flink verbeteren. Er zijn duizenden boeken geschreven over de positieve resultaten van dit supplement. Magnesium kun je overigens ook terugvinden in veel GROENTEN soorten! Hoeveel groentes eet jij gedurende de dag?

2. Voor het slapen gaan even goed ademhalen.
Door goed adem te halen activeer je je diafragma. Dit is een belangrijke ademhalingsspier in je lichaam. Kijk of je dit gedurende de week minimaal 5 minuten voordat je gaat slapen kan oppakken.

3. TEST je kussens/matras.
Het klinkt te simpel maar dit kan ook voor slaapverbetering zorgen.
Vraag je zelf de volgende vragen af: Hoe word je ‘s avonds wakker?
Op je zij?
Op je buik?
Op je rug?
Als je dit weet kun je de bijhorende spieren trainen/behandelen.
De spieren kunnen namelijk verkleefd zijn. Een hele effectieve methode om dit te verbeteren is door naar RESET te gaan. Dit zijn specialisten die ervoor zorgen dat de spierverklevingen minder worden. https://reset.health/

4. Dankbaarheid
Bedenk minimaal 5 dingen waar jij dankbaar voor bent. Dit brengt je namelijk direct in het NU in plaats van dat je gaat piekeren.

TIP: Zorg dat je in de late avonduren geen handelingen meer verricht met elektronische apparaten. Het licht en de straling van deze apparaten verstoren namelijk je lichaamseigen slaaphormoon productie! Melatonine is de naam van het hormoon en dit zorgt ervoor dat je moe wordt en in slaap valt onder normale omstandigheden. We horen graag of het bij jou werk

Bootcamp training volgen? Heemskerk Beverwijk Assendelft Velsen Noord Castricum 

Auteur: Kees Aardenburg

MentalFitness

Bekijk onze andere berichten

Hyrox castricum

Hyrox lessen in castricum.

Welkom bij de Hyrox lessen in Castricum, waar avontuur, uitdaging en gemeenschap samenkomen voor een onvergetelijke fitnesservaring! Onze Hyrox lessen zijn ontworpen voor mensen van

Hyrox uitgeest

Hyrox training in uitgeest

Stap binnen bij Bootcamper, de ultieme bestemming voor Hyrox-training in Uitgeest! Als de toonaangevende Hyrox-gym in de regio bieden wij een unieke en stimulerende omgeving