Top 10 Redenen/Tips om water te drinken.

Deel dit bericht

1:Water is leven. Er kan namelijk geen leven bestaan zonder water. We moeten daarom continue blijven drinken om niet uit te drogen.

2: Ons lichaam bestaat voor 70-75% uit water. Dit percentage dient gehandhaafd te blijven voor een goede gezondheid.                Na zuurstof is water het belangrijkste element waar we ons lichaam mee moeten voeden. Uitdroging kan in iedere jaargetijde voorkomen dus ook in de koude maanden voldoende drinken.

3: Het is voor het lichaam onmogelijk om uit alle groente en fruit voldoende water te halen. Daarom is het essentieel om extra water te drinken. Koffie, alcohol en frisdrank onttrekken het water uit het lichaam en de spijsvertering werkt hierdoor niet optimaal.

4: Water speelt een essentiële rol bij ongeveer iedere lichaamsfunctie. Ons lichaam bestaat voor 90% uit water en de hersenen bestaan zelfs voor 96% uit water. Het mag dus duidelijk zijn dat water essentieel is voor de gezondheid.

5:Water is essentieel voor een goede circulatie en bepaalt de gezondheid van iedere cel.

6: Water is essentieel voor de opname van voedingsstoffen en voor chemische reacties in het lichaam.

7:Water is belangrijk voor de afvoer van afvalstoffen van voornamelijk het spijsvertering systeem. Een te lage PH waarde is onze grootste vijand. Door voldoende water te drinken ontzuurd het lichaam. Een PH waarde van (PH>9) kan de gezondheid enorm boosten.

8Water is essentieel voor het reguleren van je lichaamstemperatuur. Voor de optimale regulatie moeten we minimaal 2 liter water drinken.

9:Bij een constant tekort aan water kan het een griep/minder hertellend vermogen veroorzaken.

10: Drink 2,5 liter/3 liter afhankelijk van je bodycompostion.

Locatie Bootcamps: Heemskerk / Uitgeest/ Beverwijk/ Assendelft.

Bekijk onze andere berichten

Hardlopen buitenlucht

Kracht oefeningen voor het hardlopen.

Kracht oefeningen voor beginners. In deze 30 dagen hardloop challenge hebben we een aantal oefeningen voor jullie op een rij neergezet. Oefening 1 kruiwagen. 2

Trainen voor de mud masters

Trainen voor de Mud masters Trainingsschema

Trainen voor de Mud Masters Trainingsschema Bestaat uit drie onderdelen: Kracht (armen) Conditie/ hardlopen Coördinatie / Stabiliteit Kracht Tijdens de Mud Masters of obstacle run zul